Karácsony agybaj nélkül? Lehetséges?

Karácsony agybaj nélkül? Lehetséges?

Lassan - vagy inkább gyorsan? -, de mindenesetre biztosan közeleg az év végi ünnepek időszaka. Sok helyen látjuk-halljuk-olvassuk, hogy ilyenkor érdemes kicsit elmélyedni, befelé figyelni, lassítani - de milyen nehéz ezt megvalósítani! Amikor ezer meg egy teendő, elintéznivaló és szerveznivaló halmozódik előttünk, és alig érünk a végükre. Igyekszünk mindent elkövetni, hogy békés és csodaszép legyen a karácsony - aztán a nagy szervezkedésben annyira elfáradunk, hogy december 24-én már csak bezuhanunk a fa alá, és a fenébe kívánjuk az egész békés meg csodaszép ünnepet; már csak pihenni szeretnénk.

Lehetne vajon másképp is kivitelezni ezt az időszakot, különösebb megőrülés és idegbaj nélkül? Meggyőződésem, hogy igen. Nem gondolok hatalmas változtatásokra - az ördög mindig az apró részletekben rejlik -, csak néhány kisebb módosításra az ünnepi készülődési rutinban. Olyan módosításokra, amik elsőre  szokatlanok lehetnek, mert nem a rutint követik, mert nem így diktálja a hagyomány/rokonság/társadalom, mert "nem ez a szokás" - de érdemes átgondolni: ha ettől nyugodtabban és élvezhetőbben telik ez az időszak, akkor végső soron nem éri meg mégis a változtatás?

Az alábbi linken letölthető karácsonyi munkafüzetben ötletek, tippek, apró változtatási lehetőségek, gondolkodásra késztető kérdések találhatók, amik egy békésebb, kevesebb felhajtással, de nagyobb nyugalommal  megélhető ünnepi időszakhoz igyekeznek útmutatóul szolgálni. Elő-karácsonyi ajándékként - fogadjátok sok szeretettel! :) 

Letölthető karácsonyi munkafüzet: https://frauhammeralexa.hu/application/files/2315/7469/6421/Karacsonyi_lelekrendezo.pdf

Kommentek betöltése